Desery

Utworzone: środa, 26, kwiecień 2017 / Kuchnia Tunezji
Tags: Kuchnia tunezyjska, Desery, Assidat zgougou
Assidat zgougou to tradycyjny deser, który przygotowuje się przede wszystkim podczas święta Mawilid nazywanego także Mawlid an-Nabi, czyli urodzin proroka Mahommeta. Obchodzi się je w miesiącu rabi’al-awwal, ... [ +++ ]
Utworzone: środa, 19, kwiecień 2017 / Kuchnia Tunezji
Tags: Kuchnia tunezyjska, Desery, Baklaoua
Baklaoua (czyt. baklawa) to jeden z najpopularniejszych deserów tunezyjskich. Aromatyczny, słodki i pożywny idealnie pasuje do czarnej tureckiej kawy – Ahwa arbi. Tunezja | Baklaoua – tradycyjne tunezyjskie ... [ +++ ]
Utworzone: czwartek, 23, luty 2017 / Kuchnia Tunezji
Tags: Kuchnia tunezyjska, Desery, Zlabia
Zlabia lub zlebia (زلابية) to ciasteczka znane w wielu krajach Maghrebu, które spożywane są podczas świętego miesiąca postu, czyli Ramadanu. Jest to jedna ze specjalności tradycyjnej kuchni orientalnej, ... [ +++ ]

Dodaj komentarz ...